Πως αντιμετωπίζουμε το φούσκωμα σοβά και βαφής σε εσωτερικούς χώρους;

pos antimetopizoyme to foyskoma sova kai vafis se esoterikoys choroys

Πρόβλημα: Φούσκωμα σοβά και βαφής σε εσωτερικούς χώρους.

Αιτία: Εισροή υγρασίας από προβληματική στεγάνωση.

Λύση

Εάν η ταράτσα είναι στεγανοποιημένη, τότε θα πρέπει να βρούμε το σημείο όπου εισχώρησε η υγρασία. Σε αυτήν την περίπτωση, επεμβαίνουμε και επιδιορθώνουμε τοπικά. Εάν η στεγανοποίηση έχει γίνει με ακρυλικό ελαστομερές στεγανωτικό και είναι αποκολλημένο σε ορισμένα σημεία χωρίς αυτό να είναι εμφανές, χρησιμοποιούμε για επαναστεγανοποίηση το ακρυλικό ελαστομερές Νο39 με 5 χρόνια εγγύηση, το ελαστομερές στεγανωτικό TECHNOPROOF με 5 χρόνια εγγύηση ή το ελαστομερές στεγανωτικό DS-220 με 8 χρόνια εγγύηση. Εξαιρετική επιλογή αποτελεί και το πολυουρεθανικό στεγανωτικό ταρατσών HYDROSTOP-PU.

[yith_wcwl_add_to_wishlist]

Επαλειπτικά - Στεγανοποιητικά

HYDROSTOP-PU-Πολυουρεθανικό στεγανωτικό ταρατσών

[yith_wcwl_add_to_wishlist]
[yith_wcwl_add_to_wishlist]

Επαλειπτικά - Στεγανοποιητικά

Technoproof-Ελαστομερές στεγανωτικό ταρατσών

[yith_wcwl_add_to_wishlist]

Επαλειπτικά - Στεγανοποιητικά

DUROSTICK No39-Ελαστομερές στεγανωτικό ταρατσών

Σε κάθε περίπτωση ακολουθούμε τη διαδικασία που περιγράφεται στο τεχνικό κείμενο του προϊόντος. Αφού εντοπιστεί ποια αιτία έχει δημιουργήσει το πρόβλημα και ακολουθηθεί η προτεινόμενη λύση, θα πρέπει να αποκαταστήσουμε το φούσκωμα του σοβά  και της βαφής.

Σε περίπτωση που η υγρασία έχει επηρεάσει μόνο τη βαφή, τρίβουμε με πατόχαρτο Νο60 τα σημεία που έχουν προσβληθεί, αφαιρούμε τις σκόνες και όταν στεγνώσει η επιφάνεια, ασταρώνουμε με μικρομοριακό σταθεροποιητή AQUAFIX. Τέλος, βάφουμε με οικολογικό πλαστικό χρώμα SUPER ECO ή με ακρυλικό χρώμα 10 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ.

Σε περίπτωση που έχει φουσκώσει ο σοβάς, θα πρέπει με μηχανικό τρόπο (σκεπάρνι, σπάτουλα), να αφαιρεθούν τα σαθρά σημεία. Κατόπιν, αφαιρούμε σκόνες και διαβρέχουμε με ακρυλικό γαλάκτωμα D-20 αραιωμένο με νερό σε αναλογία 1:3. Πριν στεγνώσει, εφαρμόζουμε το σοβά βασικής στρώσης D-40 ως ‘πεταχτό’ και μετά την πάροδο 24άρων ωρών, ολοκληρώνουμε την επισκευή με τη χρήση του ταχύπηκτου επισκευαστικού σοβά D-32.

Εναλλακτικά, εφαρμόζουμε για την επισκευή τον υδαταπωθητικό σοβά μίας στρώσης D-42 ONE COAT ή το εύκαμπτο, πολυμερικό, ινοπλισμένο κονίαμα MEGAFIX. Εάν η αποσάθρωση του σοβά έχει προχωρήσει σε βάθος και εμφανίζεται οξείδωση του οπλισμού, θα πρέπει να προηγηθεί επιμελής καθαρισμός με RUST REMOVER ή με συρματόβουρτσα και αστάρωμά του με RUST FREE POWDER. Ακολουθεί η εφαρμογή του σοβά.